Werkwijze

Outreachend veldwerk Goeree-Overflakkee

Eind 2007 kwamen vertegenwoordigers van diverse kerken op Goeree-Overflakkee met elkaar in gesprek over de zorg om onze jongeren die zich bewegen in een wereld met drank, drugs en eenzaamheid en torenhoge schulden. Jongeren vanuit alle lagen van de bevolking. De nood die gevoeld wordt voor deze ‘zorgmijders’ tussen de 14 en 26 jaar is de drijfveer achter het outreachend Veldwerk.

Voor de uitvoering van het outreachend veldwerk werkt de Werkgroep Veldwerk Goeree-Overflakkee nauw samen met Stichting Ontmoeting. Op deze wijze wordt op een professionele wijze uitvoering gegeven aan het werk van de jongerencoach, en wordt de kwaliteit en continuïteit bewaakt.

Bereikbaar

Spreekuren en openigstijden hebben we niet maar de jongerencoach is vaak op straat en anders direct telefonisch of via Whatsapp bereikbaar.

Herkenbaar

Op de motor is de jongerencoach regelmatig aanwezig op de hangplekken op straat. Vanuit deze aanwezigheid ontstaat een basis van herkenning en vertrouwen.

Professioneel

Outreachend veldwerk is het voorportaal naar professionele hulpverleningsorganisaties en overheden.

Kostenloos

Twijfel niet, je kunt direct contact opnemen met de jongerencoach, hij werkt niet met contracten, je krijgt geen declaraties of andere kosten.

Bewogen

Bewogenheid met jou, onze naaste, in problemen was en blijft de drijfveer om dit outreachend veldwerk te blijven uitvoeren.

Persoonlijk

De basis van het outreachend veldwerk is persoonlijk contact. Dit begint met de gesprekken op straat met de jongeren, tot aan directe hulpvragen.

Wat onze klanten zeggen

Read what our customers are saying

Professioneel netwerk

De jongerencoach is direct aanspreekbaar, maar ook integraal onderdeel van het zorgnetwerk met alle hulpverleningsorganisaties en overheden. Klik op de afbeelding om naar de website van deze organisatie te gaan.